H β. θανου παρηγγειλε πειθαρχικη ερευνα για τη δικογραφια με την υποθεση της λαϊκης τραπεζας

17:04 1/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Πειθαρχική έρευνα παρήγγειλε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τον τρόπο που περιήλθε στα χέρια της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη η δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά...
τη συνέντευξη που έδωσε στα Μέσα Ενημέρωσης κάτι που πολλοί εκτιμούν ότι αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καθώς μάλιστα θα την διεξαγάγει η ίδια.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ασκώντας δικαίωμα που της εκχωρήθηκε πρόσφατα με νόμο για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και
εισαγγελέων θα διενεργήσει - κατά πληροφορίες - αυτοπροσώπως την έρευνα για υπόθεση που η κ. Τσατάνη ύστερα από πολύμηνο και ενδελεχή έλεγχο αποφάσισε ότι πρέπει να αρχειοθετηθεί.

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα συνέταξε και πολυσέλιδο πόρισμα αιτιολογώντας την κρίση της περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Ωστόσο, η παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου έγινε ύστερα από σχετική αναφορά από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το αντικείμενο του πειθαρχικού ελέγχου εστιάζεται στο γιατί χειρίστηκε την εν λόγω υπόθεση, ενώ θα μπορούσαν να διενεργήσουν την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι εισαγγελείς Διαφθοράς η Οικονομικού Εγκλήματος.

Πάντως για τη νομιμότητα της επίμαχης έρευνας, πρόσφατα, ο αρμόδιος για την εποπτεία των οικονομικών εγκλημάτων ( εισαγγελέων Διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής εγγράφως αποφάνθηκε ότι η υπόθεση Βγενόπουλου, σωστά ερευνήθηκε από τη συνάδελφό του Γεωργία Τσατάνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα