Απανθρωπη κερδοσκοπια

15:27 1/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΓΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
H ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways «πλημύρισε» τον Πειραιά με χιλιάδες μετανάστες αγνοώντας την κυβερνητική «παράκληση» να μεταφέρονται...
λιγότεροι από τα νησιά. Τα υπουργεία Δημόσιας
τάξης και Ναυτιλίας είχαν παρακαλέσει τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που κάνουν δρομολόγια στο Αιγαίο, να επιβραδύνουν τον ρυθμό μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά προκειμένου να προετοιμαστούν οι χώροι προσωρινής παραμονής τους.
Από τις εταιρείες η πιο μεγάλη, η Blue Star που ανήκει στην MIG, ενημέρωσε τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι μειώνει κατά 50% τα εισιτήρια που διαθέτει για την μεταφορά των μεταναστών τις μέρες αυτές. Πράγματι το Blue Star 2 έφθασε στον Πειραιά με 400 επιβάτες ενώ η δυνατότητά του είναι με μεταφέρει 1600 άτομα. Επίσης το Blue Star 1 κατέπλευσε την επομένη με 750 άτομα αντί 1600….
Αντίθετα τα πλοία της Hellenic Seaways αγνόησαν τις οδηγίες και ήρθαν γεμάτα! Το Αριάδνη μετέφερε 1600 άτομα και το Νήσος Μύκονος άλλα 1100 άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν το λιμάνι του Πειραιά και η πλατεία Βικτωρίας γέμισε από μετανάστες που όχι μόνον δεν είχαν που να πάνε αλλά ούτε καν να φάνε.
Στην πραγματικότητα όσα εισιτήρια δεν πούλησε η Blue Star, τα διέθεσε η άλλη εταιρεία, προκειμένου να μην «χάσει την ευκαιρία» να κερδίσει περισσότερα…
Έξαλλοι τώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να συνεννοηθούν με την Hellenic Seaways οι επικεφαλής της οποίας δεν λένε όχι στους υπουργούς αλλά τους… γράφουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα