H μερκελ εδωσε εντολη στον σοϊμπλε να κλεισει αμεσα η αξιολογηση

16:38 21/5/2016 - Πηγή: Fimotro
ΣΗΜΑΔΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP
Θετικές οι εξελίξεις για την Ελλάδα ενόψει του κρίσιμου Eurogroup βλέπει σύμφωνα με δημοσίευμά της η «Suddeutsche Zeitung». Η Γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει την εντολή να κλείσει την διαμάχη με την...
Ελλάδα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια γρήγορα και αθόρυβα και μάλιστα με τους δικούς της όρους που έδωσε η Ανγκελα Μέρκελ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα
με το δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Η εντολή της Μέρκελ - η ελληνική υποχρέωση του Σόιμπλε», η κυρία Μέρκελ θέλει μέχρι τη συνάντηση της G7 στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα να έχει λυθεί η διαμάχη για την Ελλάδα.
«Δεν θέλει να ακούσει άλλες νουθεσίες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θέλει Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ, η οποία θα ήταν απαραίτητη αν δεν υπάρξει συμφωνία», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει ότι, επιπλέον, η Καγκελάριος χρειάζεται μια συμφωνία ώστε να μην επιβαρύνει περαιτέρω με το θέμα «Ελλάδα» την ήδη αναστατωμένη (με τα θέματα της AfD, των προσφύγων και τελευταία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU.
Keywords
Τυχαία Θέματα