Fαζ : ο βαρουφακης επιμενει σε αναδιαρθρωση του χρεους...

17:45 15/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Πρωτοσέλιδο και στη γερμανική FAZ είναι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Οι δραματικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών... μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αποτυπώνονται με ηχηρούς τίτλους και μηνύματα στα περισσότερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και δη στα γερμανικά.

Η εφημερίδα αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του έλληνα υπουργού Οικονομικών στη «Bild»,(διαβάστε αναλυτικά εδώ), υπογραμμίζοντας ότι ο Βαρουφάκης προτρέπει τους ευρωπαίους για λύση
μέσα από αναδιάρθρωση του χρέους.

«Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ψάχνει-προτείνει λύση για το αδιέξοδο της κρίσης μέσα από την ελάφρυνση του χρέους», ξεκινά να σχολιάζει το δημοσίευμα.

Το κείμενο επισημαίνει ότι ο κύριος Βαρουφάκης δεν επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, ωστόσο υπογραμμίζει τις δηλώσεις του ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κανένα ενδεχόμενο».

Η FAZ κατά τη διάρκεια της ανάλυσης όλων όσων έχει σχολιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην γερμανική «Bild» «μπολντάρει» στο δημοσίευμά του ότι η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία, επιθυμώντας προφανώς να επισημάνει την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων, όπως και τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η εθνική χρεοκοπία αναφέρεται τουλάχιστον τέσσερις φορές μέσα στο δημοσίευμα, σχολιάζοντας στο τέλος του κειμένου ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να διασφαλιστεί η πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους, όπως ο ίδιος επισημαίνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα