Απίστευτο: Η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης βραβεύει τη ΧΑ για την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες»

17:41 15/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Το απίστευτο περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σε πρόσφατη βράβευση ομάδων εθελοντών αιμοδοτών από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης βραβεύτηκε και η… τοπική επιτροπή της Χρυσής Αυγής!

Η βράβευση αφορούσε στη γνωστή δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας δικάζονται με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης

εγκληματικής οργάνωσης, υπό τον τίτλο «αίμα μόνο για Έλληνες», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από γιατρούς, νοσηλευτές και πολίτες για το ρατσιστικό της χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «σε μια κατεξοχήν πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο είναι απαράδεκτο και αποτελεί «ύβρις» να βραβεύεται η ΧΑ, γνωστή για την δράση της «αίμα μόνο για Έλληνες», η οποία και έχει καταδικασθεί τόσο από τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων όσο και από τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε θα θέλαμε να ενημερώσουμε αυτούς πού είχαν την «φαεινή» ιδέα της βράβευσης, ότι κατά την διάρκεια του ναζισμού στην Γερμανία υπήρχε αντίστοιχη πτέρυγα του ναζιστικού κόμματος με την ίδια ακριβώς ονομασία «Πράσινη Πτέρυγα».

Είναι καιρός πλέον οι να σταματήσει αυτή η τακτική τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από τους υπευθύνους των τμημάτων του. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τις θηριωδίες της ναζιστικής ιδεολογίας και οι ανιστόρητοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και απέναντι στην έννοια του ανθρωπισμού».

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε να παραδώσει το βραβείο στη Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα