Eyρεια αναδιαρθρωση δανειων απο τις κυπριακες τραπεζες...

12:45 2/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε αναδιαρθρώσεις δανείων ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προχωρήσει οι κυπριακές τράπεζες μέχρι τον Απρίλιο του 2014, αριθμός που εκπροσωπεί το 27% του συνολικού δανεισμού στην Κύπρο, ...
που ανέρχεται σε 44 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Μιχάλη Καμμά, Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Όσον
αφορά στα δάνεια προς εταιρείες στον κατασκευαστικό τομέα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα δανείων με συνολικά δάνεια 7,2 δισ. εκ των οποίων τα 5 δισ. να ταξινομούνται ως μη εξυπηρετούμενα, οι τράπεζες μέχρι τον Απρίλιο έχουν αναδιαρθρώσει δάνεια αξίας 3δισ. που αντιπροσωπεύει το 43% του συνολικού δανεισμού στον τομέα των κατασκευών. Στα 5 δις περιλαμβάνονται δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί αλλά συνεχίζουν να ταξινομούνται ως μη-εξυπηρετούμενα σύμφωνα με το νέο ορισμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό των δανείων σε ιδιώτες για σκοπούς απόκτησης στέγης για ιδιοκατοίκηση που έχουν αναδιαρθρωθεί. Ειδικότερα, από το σύνολο δανείων 5,8 δισ., εκ των οποίων τα 2 δισ. ταξινομούνται ως μη-εξυπηρετούμενα, περιλαμβανομένων και αυτών που έχουν αναδιαρθρωθεί αλλά συνεχίζουν να ταξινομούνται ως μη-εξυπηρετούμενα, έχουν αναδιαρθρωθεί δάνεια ύψους 1,5 δισ. που αντιπροσωπεύει το 26% του συνολικού δανεισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα