Προληπτικες εξετασεις για μολυσματικες νοσους στους κρατουμενους των φυλακων κορυδαλλου...

11:44 2/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε προληπτικές εξετάσεις για μολυσματικές νόσους όπως φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS, θα υποβληθούν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο...
προγράμματος που υλοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γιώργο Πατούλη που επισκέφθηκε την Τρίτη το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού επικεφαλής κλιμακίου γιατρών του ΙΣΑ και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το πρόγραμμα είναι καταγραφικού χαρακτήρα.

Για το θέμα της
έλλειψης ακτινολογικής μονάδας στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να μεταφερθούν κινητές ακτινολογικές μονάδες στο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος και να καλύπτουν τα περιστατικά.

Το κλιμάκιο του ΙΣΑ επισκέφθηκε το ιατρείο των φυλακών και συναντήθηκε με τον ιατρό και τον νοσηλευτή, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους. Ο ιατρός ανέφερε στον πρόεδρο του ΙΣΑ ότι καθημερινά παρέχει τις υπηρεσίες του σε τουλάχιστον 30 τροφίμους.

Επίσης ανέφερε ότι το ιατροφαρμακευτικό υλικό που απέστειλε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είχε ήδη εξαντληθεί και ζητήθηκε η αποστολή και άλλων φαρμάκων. Οι εθελοντές του ιατρείου κατέγραψαν τις ελλείψεις, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα