Enteka eμπλεκομενοι σε διεθνες δικτυο παιδικης πορνογραφιας στην ελλαδα...

Έντεκα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Ελλάδα, εμπλέκονται στην υπόθεση του διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας το οποίο εξαρθρώθηκε κατόπιν έρευνας ...
της καναδικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για έξι άτομα στην Αθήνα, τέσσερα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Χανιά που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για εμπορία και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία του Τορόντο, έχουν συλληφθεί συνολικά 341 άτομα, σε πολλές χώρες του κόσμου (σύμφωνα με το BBC, ταινίες έχουν διανεμηθεί σε 94 χώρες), μεταξύ των οποίων κληρικοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσοκόμοι και μέλη ανάδοχων οικογενειών.
Η έρευνα διήρκεσε τρία χρόνια. Στο επίκεντρό της βρίσκεται μία εταιρεία στο Τορόντο (Azov Films), η οποία θεωρείται ότι πωλούσε DVD και μετέδιδε μέσω stream βίντεο με γυμνά παιδιά. Επικεφαλής της, και θεωρούμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, φέρεται να είναι 42χρονος Καναδός, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2011 και κατηγορείται επίσης για τη σεξουαλική κακοποίηση συγγενικού του παιδιού.
Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, συνολικά, 386 παιδιά γλίτωσαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση, όμως η ζωή τους έχει για πάντα σημαδευτεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα