''eπιβεβλημενη η τοποθετηση μαρμαρινης πλακας στο κτιριο της marfin''...

Την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου, στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων της τράπεζας, ζητά εκ νέου με νέα επιστολή του μέσα σε τέσσερις ημέρες ...
από τον δήμαρχο Αθηναίων ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, τονίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική βούληση.
«Σε συνέχεια της
από 13-11-2013 επιστολής μου με θέμα την ανάγκη να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών της MARFIN, επανέρχομαι για το ίδιο ζήτημα, με αφορμή σχετική επικοινωνία που είχα με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης στην επιστολή του και εξηγεί ότι ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων τον είχε ενημερώσει ότι επί δημαρχίας του είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο.
«Με ενημέρωσε ότι επί δημαρχίας του και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, που να εκπέμπει μήνυμα καταδίκης των συμβάντων και της βίας που ασκήθηκε, με υπογραφή Δήμου Αθηναίων και το σήμα του Δήμου» σημειώνει στην επιστολή του.
«Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της» αναφέρει ο υπουργός και υπογραμμίζει ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς και η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της MARFIN ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα
Τέλος ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την τοποθέτηση της πλακέτας στο σημείο όπου οι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας έχασαν τη ζωή τους λόγω όπως τονίζει και της σημερινής συγκυρίας, «ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από τις στυγνές δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη».
«Η υπενθύμιση, με κάθε δυνατό τρόπο, της ανάγκης για ομόθυμη καταδίκη της βίας, για διαφύλαξη της δημοκρατίας και για σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ιδίως εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας» καταλήγει η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα