EFSF: Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Η διεύρυνση του EFSF κινδυνεύει να πέσει στο κενό, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, να το καταψηφίσει. Μια αρνητική ψήφος της Σλοβακίας θα παρέλυε τους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς διάσωσης...
που αποφασίσθηκαν στις 21 Ιουλίου στη διάρκεια συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης, με θέμα τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες.
Για να τεθεί σε ισχύ, η διεύρυνση του EFSF
πρέπει να επικυρωθεί και από τις 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Σλοβακίας συνεδριάζουν και πάλι σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) σε μια ύστατη προσπάθεια να συμφωνήσουν για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), πριν από την αυριανή ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, θα ψηφίσουμε αύριο κατά του EFSF», προειδοποίησε ο Ρίτσαρντ Σούλικ, ο αρχηγός του κινήματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη (SaS), ενός μικρού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού που αντιτίθεται στην ενίσχυση αυτού του εργαλείου.

Η σλοβακική κυβέρνηση της Ιβέτα Ραντιτσόβα του κόμματος SKDU-DS υποστηρίζει την ενίσχυση αυτού του εργαλείου, όμως έχει ανάγκη το SaS για να πάρει τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα