ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – Αύριο η λυπητερή για τα νέα μέτρα!

“Περιμένουμε ένα PSI Plus“

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την 6η δόση ανέφερε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το Reuters.  

Όπως είπε, η Ελλάδα αναμένει ένα βελτιωμένο ”πακέτο” διάσωσης, σε σχέση με αυτό που σχεδιάστηκε στις 21 Ιουλίου. “Περιμένουμε

ένα PSI Plus“, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Περιμένουμε φυσικά, να μάθουμε τι σημαίνει για την Ελλάδα η αλλαγή των όρων της 21ης Ιουλίου. Εννοείται πως αναμένουμε να μάθουμε γιατί αλλάζουν οι όροι μόλις 2 μήνες αφού το ενέκριναν οι Ευρωπαίοι εκείνη την ημέρα, με την ελληνική κυβέρνηση να πανηγυρίζει!

Νωρίτερα, οι επικεφαλής της τρόικας είχαν νέα συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με αντικείμενο τις πρόσθετες παρεμβάσεις τους προϋπολογισμούς 2013 – 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί από την Ελλάδα πλεόνασμα 27,3 δις σε διάστημα 36 μηνών!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, η τρόικα αναμένεται να εκδόσει σχετική ανακοίνωση έως αύριο το μεσημέρι, στην οποία και θα δίνει το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων, σκιαγραφώντας και τα νέα μέτρα που θα συνοδεύονται.

Από την τρόικα αναμένεται έκδοση ανακοίνωσης για το πέρας των διαπραγματεύσεων, έως αύριο το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, οι ελεγκτές αναμένεται να ετοιμάσουν τις εκθέσεις προόδου για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, οι οποίοι και θα αποφασίσουν την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Αθήνα θα ξεμείνει από χρήματα έως τα μέσα Νοεμβρίου εάν δεν αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.


Filed under: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα