Dna χοιρου σε μοσχαρισιο κιμα στο βελγιο...

10:32 15/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Ίχνη χοιρινού κρέατος εντοπίστηκαν σε κονσέρβες με σπαγγέτι μπολονέζ της μάρκας Carrefour Discount που πωλούνταν στο Βέλγιο, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα τους το ακριβές περιεχόμενό τους, υποστηρίζει μία από τις μεγαλύτερες ...
ομοσπονδίες καταναλωτών της χώρας, η Test-Achats.
Τα σουπερμάρκετ Carrefour ανέφεραν ότι απέσυραν αμέσως από την αγορά τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος
τους. Διευκρίνισαν επίσης ότι το προϊόν παρασκευάζεται στο Βέλγιο και προορίζεται αποκλειστικά για τη βελγική αγορά, δεν πωλείται δηλαδή σε άλλες χώρες.
Η Test-Achats προχώρησε σε εργαστηριακές αναλύσεις 29 προϊόντων που περιέχουν κρέας (λαζάνια, ραβιόλια, χάμπουργκερ, λουκάνικα, σάλτσα μπολονέζ και βραστό κρέας). Στα προϊόντα αυτά αναζητήθηκε DNA μοσχαριού, χοίρου, κοτόπουλου, γαλοπούλας, αρνιού, κατσίκας και αλόγου. Βρέθηκε μόνο DNA μοσχαριού, χοίρου και κοτόπουλου, ωστόσο στα «σπαγγέτι μπολονέζ» διαπιστώθηκε ότι υπήρχε χοιρινό κρέας σε ποσοστό 30-60%, κάτι που δεν αναγραφόταν στην ετικέτα.
Βρέθηκε επίσης DNA κοτόπουλου σε ένα ψωμάκι γεμιστό με μοσχαρίσιο κιμά. «Ενδέχεται όμως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κιμάς περιείχε αυγά», σημείωσε η οργάνωση, ζητώντας από τις βελγικές αρχές να προχωρήσουν σε εκτεταμένους ελέγχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα