Οι γαλαζο-πρασινο... αιματοι του κτηματολογιου

09:49 15/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κτηματολόγος
Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ για την επιτάχυνση του Κτηματολογίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά όποιος είναι μυημένος...
δεν μπορεί να μην κάνει μία παρατήρηση:

Ο γνωστός Νόμος 4024/2011 που ισχύει για όλο το Δημόσιο (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ
κτλ), αναφερόμενος στις αμοιβές των επιτροπών των φορέων του δημοσίου (όπως η Κτηματολόγιο ΑΕ) λόγω του ότι αυτές λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου προβλέπει πως ΔΕΝ καταβάλλεται καμία πρόσθετη αμοιβή στους εργαζόμενους - μέλη επιτροπών.
Αυτά μέχρι σήμερα....
Διότι, στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο αναφέρεται πως: « η αμοιβή των μελλοντικών επιτροπών του Κτηματολογίου (και των γραμματέων) αλλά και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθορίζεται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4024/2011 με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ μετά από πρόταση της εταιρείας «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.»

Αυτό σημαίνει πως (εν αντιθέσει με σχεδόν ένα εκατομύριο κρατικούς υπάλληλους), αρκετοί γαλαζοαίματοι ή... πρασινοαίματοι, που συμμετέχουν ή θα συμμετέχουν σε επιτροπές του Κτηματολογίου, θα αμείβονται... παραπάνω, για να ....κάνουν τη δουλειά τους.

Άραγε, τα γνωρίζει αυτά τα μισθολογικά θέματα ο Υπουργός και καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος που εποπτεύει τον συνάδελφό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Κτηματολογίου καθηγητή Απόστολο Αρβανίτη;

Θα επανέλθουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα