Cnbc : συμβιβαστειτε...και γρηγορα''...

10:30 13/6/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Η ρήξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της βαθαίνει και πηγαίνει από... το κακό στο χειρότερο, μετά την Πέμπτη, ...
όταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) - εγκατέλειψε τις συνομιλίες
και έφερε τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος του CNBC, Holly Ellyatt, οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους οργανισμούς που εποπτεύουν το πρόγραμμα διάσωσής της συναντούν διαρκώς εμπόδια κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε χθες, όταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η αντιπροσωπεία του εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, λόγω των «σημαντικών διαφορών» με την Αθήνα για το πώς να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Ο Jakob Christensen, επικεφαλής οικονομολόγος της Exotix, δήλωσε στο CNBC ότι η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς ΔΝΤ έστειλε ένα «σαφές μήνυμα» στην Ελλάδα ότι πρέπει να συμβιβαστεί - και γρήγορα. Ο ίδιος δήλωσε: «(Η κίνηση αυτή) στέλνει σαφώς ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι διακυβεύονται πολλά πράγματα και ότι υπάρχει πολύ λίγος χώρος για μεγαλύτερες υποχωρήσεις από την πλευρά του ΔΝΤ».

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν και επισήμα -για πρώτη φορά- το ενδεχόμενο μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας, όπως ανέφερε το Reuters την Παρασκευή, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Είπαν επίσης στο Reuters ότι μια συμφωνία που θεωρούνταν βέβαιη μέχρι το τέλος του Ιουνίου, πλέον θεωρείται ως το λιγότερο πιθανό σενάριο.

Πέρα από αυτό το γεγονός, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης εμφανίζεται αισιόδοξος, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του CNBC, ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο προγραμματισμένο Eurogroup.

«Ελπίζω ότι (μια συμφωνία) θα επιτευχθεί σύντομα, στις 18 Ιουνίου, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup» είπε ο κ. Φλαμπουράρης στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Keywords
Τυχαία Θέματα