Berenberg : ανθεκτικες στη χρηματηστηριακη κριση οι ανεπτυγμενες οικονομιες...

08:31 25/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο η τρέχουσα κατάρρευση των μετοχών μπορεί να διακόψει την ανάκαμψη ...
της παγκόσμιας οικονομίας, προσπαθεί να δώσει σε έκθεσή του, ο γερμανικός επενδυτικός οίκος Berenberg.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Berenberg το selloff στις ευρωπαϊκές μετοχές είναι ελαφρώς επιθετικότερο απ' ότι ήταν στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014, η οποία, τότε, είχε προκληθεί από τους φόβους του αποπληθωρισμού.

Όπως υπογραμμίζεται στο report δεν θα πρέπει να υπάρχει, σήμερα, μεγαλύτερη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία απ' ότι υπήρχε πριν από 10 μήνες, τουλάχιστον
προς το παρόν και με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, ενώ εκτιμάται ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν την τρέχουσα αγωνία χωρίς βαθιά ή μεγάλης διάρκειας τραύματα.

Οι οικονομίες
Σημειώνεται ότι, στηριζόμενες στην εγχώρια ζήτηση, οι οικονομίες ΗΠΑ και Βρετανίας «τρέχουν» με ρυθμό που φθάνει ή ξεπερνά το 2,5%.

Αν και η κατάσταση παραμένει εύθραυστη η ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την κρίση και έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, με τον ρυθμό επέκτασης της οικονομίας της να φθάνει στο 1,5%.

Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου προσφέρουν στήριγμα σε όλες τις χώρες κατανάλωσης εμπορευμάτων, δηλαδή σχεδόν όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες, αλλά και αρκετές αναδυόμενες, όπως αυτές Ινδίας και Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα