Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, φεύγουν και τα τελευταία… ποντίκια. Είναι η φράση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και είναι η πραγματικότητα. Εκτός από τους 25 βουλευτές που επίσημα πήγαν με τον Λαφαζάνη υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δεν θα κατέβουν στις εκλογές, δεν θα είναι στις λίστες του κόμματος επειδή οι ίδιοι δε θέλουν να έχουν σχέση με τον Τσίπρα.

Ακούγονται

τα ονόματα της κυρά Τασίας και του συζύγου υπουργού κ. Δρίτσα, αλλά εδώ νομίζουμε ότι δεν θα στεναχωρηθεί και κανένας. Και δεν είναι μόνο οι γνωστοί που φτύνουν εκεί που έγλειφαν μέχρι σήμερα. Σε όλη την Ελλάδα αποχωρούν δεκάδες στελέχη και οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαλυμένες. Από την ομάδα των «53» που ο Κορωνάκης έφυγε, δήθεν για να πάει φαντάρος (τώρα το θυμήθηκε μετά από 10 χρόνια λούφας) ετοιμάζονται να φύγουν δεκάδες στελέχη, όχι απαραίτητα πηγαίνοντας με τον Λαφαζάνη.

Ουσιαστικά τι έχει μείνει στον Τσίπρα; Οι προεδρικοί και η ομάδα της Αίγινας, πλην Βαρουφάκη φυσικά. Οι Τσιπροφύλακες, δηλαδή ο Παππάς, ο Φλαμπουράρης, η Γεροβασίλη, ο Βούτσης, ο πατέρας Παππάς και από εκεί κι έπειτα το χάος. Έχετε δει να παίρνουν θέση ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος που ξέρουν από οικονομικά; Όχι βέβαια γιατί διαφώνησαν ριζικά με τις εκλογές που θα προκαλέσουν ζημιά στην οικονομία. Κι επειδή φυσικά δε ρωτήθηκαν καν. Τις αποφάσεις τις πήρε η παραπάνω ομάδα μαζί με τον Σαγιά ο οποίος να θυμήσουμε ότι είχε παραιτηθεί αλλά κάποιοι τον έπεισαν να παραμείνει.

Που έχουν χαθεί επίσης κάτι Φίλης, Κοντονής, Κατρούγκαλος, ο Κοτζιάς, ο Σταθάκης, ο Μπαλτάς, ο Κουράκης, ο Σακελλαρίδης; Αμ η Ρένα Δούρου που φαντασιώνεται τον εαυτό της ως η διάδοχος του Τσίπρα, που έχει πάει; Όλοι εξαφανισμένοι αφού δεν θέλουν να φύγουν αλλά και δεν θέλουν να δείξουν την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του προέδρου. Ήτοι, το παίζουν δίπορτο ώστε στο ναυάγιο να την κοπανήσουν πρώτοι.

Η παρέα του Μαξίμου έχει μείνει λοιπόν και κυβερνά και ουσιαστικά αυτούς θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Οι ψηφοφόροι που θα πάνε να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα πρέπει να ξέρουν ότι ψηφίζουν μια κλειστή ομαδούλα που το μόνο που θέλει είναι να διασωθεί και να διατηρήσει τα προνόμια.

Από το μεγάλο, παλλαϊκό, αριστερό μέτωπο έχει μείνει ένα κλειστό κλαμπ που επιχειρεί να κοροϊδέψει και πάλι τον κόσμο πουλώντας του φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μόνο που αυτή η ομάδα κάνει το παιχνίδι. Αυτή έχει επαφές με τα μίντια και τους εκδότες, αυτή κλείνει μπίζνες με επιχειρηματίες, αυτή θα ψάξει να βρει χρηματοδότηση για τις εκλογές με άγνωστα ανταλλάγματα. Όταν όλοι όσοι πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην απέξω αυτοί θα παίζουν τα πολιτικά και μη παιχνίδια τους και ο κόσμος θα πιστεύει ότι ψηφίζει αριστερό κόμμα που θα αλλάξει τον κόσμο.

Όμως, όλοι αυτοί που έφυγαν, άλλοι καταγγέλλοντας, άλλοι σιωπώντας, δεν ήξεραν που βρίσκονται; Όταν εντάσσονταν στον ΣΥΡΙΖΑ και παρείχαν τις υπηρεσίες τους στον Τσίπρα δεν γνώριζαν με ποιον είχαν να κάνουν; Αν ξεγελάστηκαν αυτοί και αποχωρούν τότε ο κόσμος που αισθάνεται κορόιδο τι πρέπει να κάνει; Να πάρει τις πέτρες και να τους λιθοβολήσει;

Ο Λαφαζάνης, η παρέα του, οι «53», οι βουλευτές που δεν ήταν σε ομάδες και αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο υπεύθυνοι με την ηγεσία τους για την καταστροφή της χώρας. Ήξεραν ότι όλα όσα έλεγαν ήταν ένα τεράστιο ψέμα που το υπηρέτησαν. Ήξεραν ότι η Ζωή έχει πρόβλημα σοβαρό αλλά την αποθέωσαν. Γνώριζαν ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι σοβαρός οικονομολόγος αλλά ένας αυτάρκεσκος άσχετος αλλά τον ανήγαγαν σε μεγάλο θεωρητικό της οικονομικής θεωρίας.

Επίσης, όσοι τώρα το παίζουν ευρωπαϊστές και μνημονιακοί γνώριζαν ότι στο κόμμα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των δραχμολάγνων. Ήξεραν για τον Λαπαβίτσα, ήξεραν για όλους εκείνους που εργάζονταν για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη. Τι έγινε ξαφνικά; Είδαν το φως το αληθινό; Τόσο καιρό τους λέγαμε ότι είναι ένα μάτσο συνιστώσες που δεν έχει καμιά σχέση ο ένας με τον άλλο. Δεν ήξεραν για τις Ρόζες, τις ΚΟΤΕΣ, τους Δεατζήδες ή τους διάφορους εναλλακτικούς που δεν έχουν ιδέα από το τι σημαίνει ζωή, εργασία, σύστημα, παγκόσμια αγορά;

Είναι ψεύτικα λοιπόν τα δάκρυα και οι συγγνώμες από πολιτικούς ή καλλιτέχνες που τώρα κατάλαβαν σε τι κόμμα είχαν ενταχθεί. Και δεν μπορεί να τους συγχωρεθεί ούτε η συνευθύνη ούτε και η αφέλεια σε περίπτωση που δεν κατάλαβαν και είδαν φως και μπήκαν. Όλοι θα πληρώσουν, ακόμη και αυτοί που εγκαταλείπουν το καράβι πριν καν βουλιάξει. Και αν θέλετε και κάτι: Είναι πολύ χειρότεροι όλοι αυτοί που δήθεν ανακάλυψαν ποιος είναι ο Τσίπρας και το κλειστό κλαμπ του Μαξίμου. Πάντα οι ίδιοι ήταν και τις ίδιες απόψεις είχαν. Αλλά η μυρωδιά της εξουσίας ήταν αυτή που τους τράβηξε. Ήθελαν να γευτούν την εξουσία, να συμμετάσχουν στην πρώτη φορά αριστερά. Που τώρα ακόμη και αυτοί εύχονται να είναι η τελευταία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα