Bbc της ν.α. ευρωπης... γινεται η «δτ-νεριτ»!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Επιτέλους βρέθηκαν και στην Ελλάδα, προσωπικότητες «εγνωσμένου κύρους» που μπορεί ο ελληνικός λαός να εναποθέσει τις ελπίδες του, για μια τηλεόραση, αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον, στα...
επίπεδα του BBC. Αυτό προκύπτει μετά την διανομή των ρόλων μεταξύ τους τα 5 μέλη ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Ας μου επιτραπεί, μία εκτίμηση. Εύχομαι να διαψευστώ και να δικαιωθούν οι ιθύνοντες
περί τα τηλεοπτικά. Η ΝΕΤΙΤ από μόνη της θα αυτοδιαλυθεί(!), έστω και αν για λίγο τεθεί σε μια υποτυπώδη λειτουργία., που δεν προβλέπεται αυτό να γίνει πριν το ερχόμενο καλοκαίρι.Δηλαδή, όταν θα μας αποχαιρετούν τα μέλη του ΔΣ, με βάση τη συμβασή τους και εάν η συγκυβέρνηση δεν έχει καταρρεύσει……

Η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να επιβραβεύει προσωπικότητες, με προσφορά στο δημόσιο βίο της Χώρας, με ακαδημαϊκούς, καθηγητές επιχειρηματίες, επιστήμονες και ευεργέτες, τοποθετώντας τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και σε άλλα δημόσια αξιώματα, στα πρόσωπα του 5μελούς ΔΣ και ΕΣ, βρήκαν την πραγματική «καταξίωση»(!!!).

Χαρούμενος και εγώ, ανέτρεξα στα βιογραφικά σημειώματα των μελών για να τα συγκρίνω με τα αντίστοιχα του BBC, αφού όπως έλεγαν οι πληροφορίες η ΔΤ-ΝΕΡΙΤ θα γινόταν το BBC της ΝΑ Ευρώπης με έδρα την Ελλάδα….. Επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του BBC για να δω αν είχαν κάποια συνεργασία η συμβουλή σχετικά με τη διανομή ρόλων στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, αλλά μου απάντησαν αρνητικά. Έδωσαν κάποιες πληροφορίες που ζήτησα και με παρέπεμψαν στην ιστοσελίδα του BBC για περαιτέρω ενημέρωση. Εγώ θα παραθέσω τα βιογραφικά αμφοτέρων και εσείς βγάλτε τα συμπερασματά σας. Σαν «Έλλην» είμαι υπερήφανος που Η ελληνική δημόσια τηλεόραση βρίσκεται στα «χέρια» τέτοιων ανθρώπων, με τόσο πλούτο γνώσεων, εμπειρίας, προσφοράς και τηλεοπτικής «αναγνώρισης». Όταν τα διαβάζεις, πραγματικά νιώθεις «δέος και ανατριχίλα».

Το BBC διοικείται από 3 σώματα BBC Trust, Εκτελεστική επιτροπή και ΔΣ. Η Ελληνική ΝΕΡΙΤ από το ΕΣ και ΔΣ. Διαβάστε τα βιογραφικά Ελλήνων και Άγγλων.

ΝΕΡΙΤ: ΕΣ μέλη 7. Αννα Δαμιανίδη δημοσιογράφος, Ανδρέας Ζούλας δημοσιογραφος, Σίμος Σιμόπουλος πρύτανις ΕΜΠ(έχει παραιτηθεί), Θεόδωρος Φορτσάκης πρόεδρος Νονικής Αθηνών, Χρήστος Χωμενίδης συγγραφέας, Λουκάς Καρυτινός ΕΛΣ-μουσικός, Τατιάνα Καραπαναγιώτη φωτογράφος-παραγωγός MEGA.

ΔΣ μέλη 5. Γεώργιος Προκοπάκης χημικός μηχανικός,, Νίκος Ξανθούλης τρομπετίστας-μουσικός, Κωνσταντίνος πολυζωγόπουλος καθηγητής- νομικός, Κατερίνα Ευαγγελάκου σκηνοθέτις-απόφοιτος της σχολής Χατζήκου(!!!) και ταινίες για μερικούς φίλους! Διδάσκει λέει και σε πανεπιστήμιο. Μπορεί να μην έχουμε κινηματογράφο στην Ελλάδα, έχουμε όμως ακαδημία κινηματογράφου και πανεπιστημιακή σχολή. Αθάνατη Ελλάδα! Ο Μάρτιν Σκορτσέζε διδάσκει; Θα ρωτήσω κάποιον φοιτητή να μάθω. Τέλος ο Θεόδωρος Καρούνος νέες τεχνολογίες. Πάντως με τις αρμοδιότητες που μοίρασαν μεταξύ τους τα μέλη, καταργούν ουσιαστικά τους γενικούς διευθυντές. Όταν και όποτε, και αν κάποτε, έστω και για λίγο να λειτουργήσει(!) θα πέσει το γέλιο της αρκούδας για την «κουτάλα!!!». Μαξίμου εσύ κοιμήσου(!) μη σου διαταράξουν την ησυχία……

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Καψή που θα κάνουν το νέο BBC και θα αναβαθμίσουν την δημόσια τηλεόραση. Με σεβασμό στα πρόσωπα όλων, χωρίς να υποτιμώ κανέναν, διότι υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες και καθηγητές στο αντικειμενό τους, έχουν σχέση με τα τηλεοπτικά δρώμενα; Όσο για την κυρία Ευαγγελάκου, τη συμπεριφορά, τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό της, έχουμε καιρό για να πούμε πολλά.. Πάντως τα καλάμια είναι επικίνδυνα(!).

Κύριε Προκοπάκη, προσωπικά, μου είστε συμπαθής, με τα άσπρα μαλλιά σαν τα δικά μου, κρατώντας πολλές φορές τα κουλουράκι στο χέρι για πρωινό! Δεν γνωρίζετε όμως τους γύρω σας, γι’αυτό να προσέχετε. Επειδή δεν θέλω να εκθέσω κανένα μέλος, δημοσιοποιώντας το βιογραφικό του, μπορείτε άνετα να το βρείτε στο διαδίκτυο. Έτσι θα τα συγκρίνετε με τα αντίστοιχα των μελών του BBC που αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή(ΕΣ) και ΔΣ. Τα ονόματα είναι πολλά και το ένα καλύτερο από το άλλο, με τουλάχιστον 10ετή θητεία στα ΜΜΕ και κυρίως στο BBC. Διαβάστε μερικά, βιογραφικά του Βρετανικού φορέα:

BBC: Εκτελεστική επιτροπή(ΕΣ) και ΔΣ. Μέλη17. Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής συμμετέχουν και στο ΔΣ και είναι και εκτελεστικά όργανα.
Βιογραφικά 7 Μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και ΔΣ BBC
Tony Hall, Γενικός Διευθυντής o Tony Hall - Lord Hall of Birkenhead - διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του BBC στις 22 Νοεμβρίου 2012. Αυτός είναι ο 16ος γενικός διευθυντής του BBC. Πριν από αυτό, ο Τόνι ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Opera House από τον Απρίλιο του 2001 έως τον Απρίλιο του 2013. Εντάχθηκε στο BBC ως ​​εκπαιδευόμενος το 1973 και κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 28 χρόνων στο Corporation κατείχε ρόλους, συμπεριλαμβανομένης Senior Producer στο World at One, βοηθός αρχισυντάκτης της News εννέα, Επιμέλεια Έξοδος για Newsnight, με αποκορύφωμα ως Διευθύνων Σύμβουλος της BBC News 1996-2001. Ενώ στο BBC ξεκίνησε Radio 5 live, BBC News 24, BBC News Online και το BBC Parliament. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Channel 4 της τηλεόρασης και του Paul Hamlyn Foundation.

Ελένη Boaden, Διευθυντής, Radio Helen είναι ο διευθυντής της Ραδιοφωνίας και έχει τη συνολική ευθύνη για το BBC Radio 1, 2, 3, και 4, και το BBC ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών 1Xtra, 6music, BBC 4 Extra και Ασιατικού Δικτύου. Προηγουμένως ήταν Διευθυντής, BBC News, από τον Σεπτέμβριο 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, όταν έγινε ο διευθυντής της ομάδας BBC News, αναλαμβάνοντας επιπλέον αρμοδιότητα για την παγκόσμια κατανομή News, και εντάχθηκε διοικητικό συμβούλιο του BBC. Επέβλεπε UK-ευρεία δίκτυο ειδήσεων και παγκόσμια κατανομή ειδήσεων του BBC. Ήταν επίσης υπεύθυνος για 12 περιφέρειες της Αγγλίας του BBC.

Danny Cohen, Διευθυντής, Τηλεόρασης: είναι υπεύθυνος για τη συνολική παραγωγή της τηλεόρασης του BBC. Τον Οκτώβριο του 2010 Danny Cohen διορίστηκε Ελεγκτής του BBC One. Το 2012, το BBC One είχε ένα ρεκόρ έτους με τη μεγαλύτερη ανάπτυξή και μεριδίο που έχει καταγραφεί. Από το 2007 έως το 2010, ο Ντάνι ήταν ελεγκτής του BBC Three, διάστημα κατά το οποίο το κανάλι κέρδισε Μη επίγειο κανάλι του έτους στο Edinburgh Festival TV σε δύο χρόνια από τρία. Προμήθειες του για το BBC Three περιλαμβάνονται Being Human, πόλεμος μας, ιδρώτα και αίμα Takeaways, Νέων Γιατρών, Αυτόν και Her και καλές ειδήσεις Russell Χάουαρντ. Το κανάλι αύξησε το μερίδιό του από τους νέους κατά 58% κατά την περίοδο αυτή. Πριν την ένταξή του BBC, Ντάνι ήταν επικεφαλής του Ε4 και πριν από την επικεφαλής της Ντοκιμαντέρ Channel 4. Κατά την παραμονή του στο Channel 4, Danny ανέθεσε Skins, The Inbetweeners, Fonejacker, Supernanny, και το ντοκιμαντέρ σκέλος Cutting Edge. Πριν γίνει αρχηγός του Ε4, εργάστηκε στο Ντοκιμαντέρ Θέση στο Channel 4 και μεταξύ του 2000 και του 2001 Ντάνι ήταν Πραγματικά Επιμέλεια Έναρξη για την έναρξη του Ε4.

James Harding, Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων 43 ετών. Γεννήθηκε στο Λονδίνο. Εκπαιδεύτηκε στο σχολείο του Αγίου Παύλου και σπούδασε Ιστορία στο Trinity College, Cambridge. Έργάστηκε στους Financial Times το 1994 και, μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως ανταποκριτής στη Σαγκάη, Επιμέλεια Media και την Ουάσιγκτον επικεφαλής του γραφείου του. Εντάχθηκε στο Times το 2006 ως Business και συντάκτης Πόλης και εργάστηκε ως εκδότης του περιοδικού 2007-2012.

James Purnell, Διευθυντής Στρατηγικής & ψηφιακές Αρχικά εργάστηκε στο BBC στη δεκαετία του 1990, ως επικεφαλής του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού. Προηγουμένως ήταν ερευνητής στο media project IPPR, και πριν από αυτό ήταν στρατηγικός σύμβουλος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών στην Ύδρα Associates. Έφυγε από το BBC να είναι ειδικός σύμβουλος για την οικονομία της γνώσης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και πολιτικής, με τον Τόνι Μπλερ πρωθυπουργό. Εξελέγη μέλος του Κοινοβουλίου για Stalybridge και Hyde, πριν γίνει Υφυπουργός Πολιτισμού και στη συνέχεια, Εργασίας και Συντάξεων. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2009. Μετά την αποχώρηση του από το Ευρωπαϊκοό Κοινοβούλιο, υπήρξε Senior Producer σε Ημέρα Σπανίων, μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, και σύμβουλος του Boston Consulting Group. Μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου και του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Lucy Adams, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Η Λούσι είναι Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, το BBC Ακαδημία και στην εσωτερική επικοινωνία. Εντάχθηκε στο BBC ως διευθυντής, BBC την 1η Ιουνίου 2009, και είναι υπεύθυνη για όλο το φάσμα των λειτουργιών Ανθρώπινου Δυναμικού συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης, την εσωτερική επικοινωνία, τη χρηματοδότηση, τις σχέσεις των εργαζομένων, ανταμοιβή, το σχεδιασμό την οργάνωση και τη διαχείριση της αλλαγής. Είναι επίσης υπεύθυνη για την εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού του BBC. Η Lucy ήταν προηγουμένως διευθυντής του ανθρώπινου δυναμικού στη διεθνή νομική εταιρεία Eversheds LLP. Πριν από αυτό πέρασε εννέα χρόνια στο Serco Group plc, ξεκινώντας ως διευθυντής.

Anne Bulford, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Εντάχθηκε στο BBC ως Διευθύνων Σύμβουλος, Οικονομικών και Επιχειρήσεων τον Ιούνιο του 2013. Έχει σήμερα την ευθύνη σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου για τις βασικές λειτουργίες, όπως χρηματοδότηση, τη λειτουργία, Εμπορική Ανάπτυξη και Νομικών & Business Assurance. Πριν την ένταξή του BBC, ήταν προσωρινή διευθύνων σύμβουλος, Channel 4, μετά εντάχθηκε ως Οικονομική Διευθύντρια του Ομίλου. Από το 2002 έως το 2005, Anne ήταν Διευθυντής Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων στο Royal Opera House. Στο χρόνο της εκεί υπηρέτησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Ofcom. Πριν από την εργασία στο Royal Opera House, Anne ήταν Διευθυντής Οικονομικών στο Carlton Productions. Η Anne εργάστηκε στο BBC 1993-1999, αρχικά ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και από το 1996 ως Οικονομικός Διευθυντής για την Περιφερειακή BBC Broadcasting και στη συνέχεια BBC παραγωγής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Keywords
bbc, γινεται, bbc, γινεται, bbc news, news 24, bbc radio, radio 1, being human, financial times, υφυπουργός πολιτισμού, ελλαδα, ιθύνοντες, καλοκαιρι, προσφορες, trust, αννα, αθηνα, mega, ρωτήσω, μμε, royal, opera, house, world, news, radio, live, online, parliament, channel, paul, extra, cohen, edinburgh, festival, ειδήσεις, russell, skins, edge, james, cambridge, times, media, business, project, hyde, εταιρεία, boston, group, adams, ιουνίου, plc, βιογραφικο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ξανθουλης, radio 1, χωμενιδης, εδρα, εμπορικη, εξοδος, εργασια, θητεια, λονδινο, μμε, ντοκιμαντερ, οικονομια, ονοματα, ταινιες, τηλεοραση, υδρα, bbc radio, edge, mega, news, opera, radio, times, αιμα, αννα, βιογραφικα, βρειτε, βρισκεται, γελιο, γινει, διαστημα, δημοσιο, διαδικτυο, δικτυο, εγινε, εκτιμηση, ελσ, ενημερωση, επικοινωνια, εταιρεία, ετων, ευθυνη, εφυγε, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιθύνοντες, κυβερνηση, κυρια, λειτουργια, μαλλια, μαξιμου, μηχανικος, μπορειτε, νομικη, ουασιγκτον, ουσιαστικα, ρεκορ, ρωτήσω, σαγκαη, συνεχεια, σχολειο, τατιανα, τονι, τρια, υφυπουργός πολιτισμού, χερι, χρηστος, κωνσταντινος, adams, group, bbc news, being human, boston, business, cambridge, channel, cohen, edinburgh, extra, εννεα, royal, festival, financial times, γνωσεις, house, project, ιουνίου, hyde, κωνσταντινου, media, νιωθεις, news 24, paul, οργανα, plc, πληροφοριες, parliament, russell, skins, σωματα, online, trust, θελω να, βοηθος, world, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα