Ayριο η συνεδριαση της αδεδυ για την πορεια των κινητοποιησεων...

15:51 19/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, μαζί με τις Ομοσπονδίες για να αποφασίσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων, με στόχο την «ανατροπή της πολιτικής...
της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων».
Επίσης, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση – συναυλία που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ σήμερα στο ραδιομέγαρο
της ΕΡΤ στις 19.30.
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο. Παράλληλα, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία του Π. Φύσσα, επισημαίνοντας πως «το φασιστικό φαινόμενο δεν μπορεί να βρει έδαφος στις τάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι αποτελεί βραχίονα του συστήματος που αντιπαλεύει τα συμφέροντα τους».
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά την τοπική αυτοδιοίκηση, οι δικαστικοί υπάλληλοι, καθώς και οι δάσκαλοι.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών, με τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να καλούνται σήμερα να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στον χώρο της Υγείας, απεργούν για τρίτη ημέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία.
Σε κινητοποιήσεις -πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- βρίσκονται από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα