Antiθετος ο χειγκελ με τη διακοπη της στρατιωτικης αμερικανικης βοηθειας προς την αιγυπτο...

19:28 28/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Αντίθετος με τη διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ και δεσμεύθηκε,,,ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τη διαδικασία «συμφιλίωσης» στη χώρα.
«Η προσωρινή κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της συμφιλίωσης, να σταματήσει τη βία και να επανατοποθετήσει την Αίγυπτο στον δρόμο των οικονομικών και
δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο κ. Χέιγκελ σε συνέντευξή του στο BBC από το Μπρουνέι, όπου συμμετέχει σε σύνοδο των υπουργών Άμυνας ασιατικών χωρών.
Χέιγκελ: Την εντολή Ομπάμα περιμένει ο αμερικανικός στρατός
Ερωτηθείς εάν πρέπει να διακοπεί η βοήθεια προς την Αίγυπτο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου απάντησε: «Αυτό μπορεί να γίνει...Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτήν τη θέση στην αρχή, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και έχουμε πει σαφώς τι θέλουμε να συμβεί». «Είχαμε πολύ ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας με την Αίγυπτο, επί σειρά ετών, αρχής γενομένης από την συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ το 1979, η οποία απέτρεψε την έκρηξη περιφερειακής σύρραξης στην περιοχή», πρόσθεσε.
Το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του επανεξετάζει τη σχέση ΗΠΑ - Αιγύπτου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα