Anoixto to ενδεχομενο να θεσει εκ νεου υποψηφιοτητα ο ταλατ...

15:47 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί να είναι υποψήφιος στις λεγόμενες “προεδρικές εκλογές” του 2015 στο ψευδοκράτος, μπορεί και όχι, δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, λέγοντας ότι αυτή ...
δεν είναι μια απόφαση που θα τη λάβει μόνος του.

Ο κ. Ταλάτ είπε ότι επί δικής του θητείας δεν κατάφερε να λύσει το Κυπριακό επειδή ο τότε συνομιλητής του τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε εσωτερικά προβλήματα και φοβόταν μην χάσει τον συνεταίρο του στη συγκυβέρνηση.

λύση του Κυπριακού είναι ζωτικής
σημασίας για τους Τουρκοκυπρίους επειδή εάν συνεχίσει η απομόνωσή τους από τη διεθνή κοινότητα θα έχουν σοβαρά προβλήματα", δήλωσε. Ανέφερε ακόμη ότι το μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι αβέβαιο.

Οι άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν επενδύσεις και να δραστηριοποιούνται στον οικονομικό τομέα, είπε.

Σε ερώτηση "γιατί δεν λύσατε το Κυπριακό κατά την δική σας “προεδρία” ενώ είχατε δηλώσει ότι θα το λύνατε σε τρεις μήνες", ο κ. Ταλάτ απάντησε: "Δεν είπα ότι θα το λύσω σε τρεις μήνες. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην συζητήθηκε στο Κυπριακό. Εάν οι δύο ηγέτες και οι ομάδες τους συναντηθούν σε μια άλλη χώρα ή εγκατασταθούν σε ένα μεγάλο εξοχικό χώρο τότε μπορούν να το λύσουν σε τρεις μήνες. Κι εγώ το λύνω. Αλλά και οι δύο πλευρές θα έχουν αυτό τον στόχο. Μόνο έτσι θα γίνει". Για τις προεδρικές εκλογές είπε ότι δεν θα κάνει καμιά πρόβλεψη, όλοι οι υποψήφιοι είναι αποτελεσματικοί. Και τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό τους γνωρίζει από πολύ κοντά και γνωρίζει τα προσόντα τους. "Εμείς θα χαιρετήσουμε τη βούληση του τουρκικού λαού από την Κύπρο", είπε ο κ. Ταλάτ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα