12 λεπτα χρειαστηκε το εκαβ για να φτασει στην πιστα του ''ελ.βενιζελοσ''...

14:45 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
«Αποδεκτό χρόνο κάλυψης» χαρακτηρίζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας το διάστημα των 12 λεπτών που απαιτήθηκαν προκειμένου οι διασώστες και ο γιατρός -που βρίσκονται πάντοτε μέσα στο κτίριο...
του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»- να μετακινηθούν στην πίστα του αεροδρομίου για να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.

Λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της χθεσινής Δευτέρας, λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες που είχαν μόλις προσγειωθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μετακινούνταν προς το κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.
Λίγο πριν αποβιβάσει τους επιβάτες, το λεωφορείο παρέσυρε μια υπάλληλο που εργαζόταν στην τροφοδοσία των αεροσκαφών που εξυπηρετούνται στο «Ελ.Βενιζέλος». Μέσα σε δευτερόλεπτα, η υπάλληλος βρέθηκε κάτω από το λεωφορείο σε ένα περιστατικό που δεν είναι εύκολο να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο την ώρα του δυστυχήματος μιλώντας στο protothema.gr υποστήριξαν ότι το βαρύ όχημα δεν φρέναρε προτού χτυπήσει την άτυχη υπάλληλο.

Μάλιστα όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το protothema.gr βασιζόμενο στις μαρτυρίες αυτοπτών, το ΕΚΑΒ χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να ανταποκριθεί στην κλήση και να φτάσει στο σημείο όπου είχε σημειωθεί το ατύχημα. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η έκβαση αν οι διασώστες είχαν φθάσει νωρίτερα και το protothema.gr αναφέρθηκε στο χρόνο αντίδρασης του ιατρικού προσωπικού χωρίς σχόλια και δίχως να επικρίνει οποιονδήποτε. Μεταφέραμε απλώς το γεγονός και το ΕΚΑΒ παραδέχτηκε ότι οι διασώστες και ο γιατρός χρειάστηκαν 12 λεπτά γα να μετακινηθούν από το επίπεδο των αναχωρήσεων μέσα στην πίστα του αεροδρομίου. Το protothema.gr ότι απαιτήθηκαν 15 λεπτά για να φτάσουν οι διασώστες στο σημείο και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης το επιβεβαίωσε κάνοντας λόγο για ανταπόκριση εντός 12 λεπτών. Το αν ο χρόνος αυτός είναι «αποδεκτός» όπως υποστηρίζουν στο ΕΚΑΒ ή αν οι διασώστες θα μπορούσαν να έχουν κινητοποιηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα είναι θέμα των αρμοδίων να το απαντήσουν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Η κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ κατά το Θανατηφόρο τροχαίο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στην πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η κλήση προς το ιατρείο του Ε.Κ.Α.Β. του αεροδρομίου, σχετικά με το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε στις 12:23 (21/4/2014) ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Άμεσα ξεκίνησαν από το επίπεδο των αναχωρήσεων και αφίχθησαν στο σημείο του συμβάντος, στην πίστα του αεροδρομίου, στις 12:35 (ο χρόνος των 12 λεπτών, αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).
Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου.
Είναι προφανές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί, διασώστες & νοσηλευτές) που στελεχώνουν την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (Υ.Ε.Ι.Β.Α.-Ε.Κ.Α.Β.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας εντός του χώρου του αεροδρομίου.
θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα