Anatροπη της κυβερνησης μεχρι την προεδρικη εκλογη η στρατηγικη τσιπρα...

16:12 27/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Να ακυρώσει στην πράξη τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει κρίσιμες πολιτικές επιλογές θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον αέρα της καθαρής νίκης του...
στις ευρωεκλογές. Και θα το κάνει επιβάλλοντας ένα κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, δίνοντας την αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία και δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ακόμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετεί πλέον ακόμη πιο επιθετικό αντιπολιτευτικό
λόγο, επικαλούμενος ότι η κυβερνητική πολιτική αποδοκιμάστηκε και άρα η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να υλοποιήσει αμφιλεγόμενες δεσμεύσεις της προς την τρόικα. Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας, όπως εκφράστηκε την περασμένη Κυριακή θα είναι συνεχής από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση είναι πια μειοψηφία στην κοινωνία και οφείλει τουλάχιστον να εγκαταλείψει πολιτικές, όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλα επώδυνα μέτρα.

Η τακτική του κ. Τσίπρα είναι να ζητά με προσεκτικό τρόπο την προσφυγή στις κάλπες, καλώντας περισσότερο την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι είναι δική της υποχρέωση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές για να λυθεί το πρόβλημα της δυσαρμονίας, που κατέγραψαν οι ευρωεκλογές, ανάμεσα στην πολιτική της και τη βούληση του ελληνικού λαού.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ετοιμάζει στο έδαφος για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές την επόμενη άνοιξη με αφορμή την προεδρική εκλογή, αρνούμενος οποιαδήποτε συναινετική πρόταση, πριν λυθεί το κεντρικό πολιτική πρόβλημα. Θα αποδεχθεί δηλαδή την ανάγκη συναίνεσης και πιθανόν να μην έχει αντίρρηση με πρόσωπο ή πρόσωπα που θα προταθούν για την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά θα προτάξει την ανάγκη να εκλεγεί πρώτα μία νέα βουλή και μία νέα κυβέρνηση.

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε νικήσει καθαρά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και αμέσως μετά είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινέσει στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θα προκαλέσει πρώτα εθνικές εκλογές. Η ιστορία τότε είχε καταλήξει σε εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, σκηνικό που θα ήθελε κατ’ αντιστοιχία να επαναλάβει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία

Τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν εντός της εβδομάδας να συνεδριάζουν με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε όλα τα μέτωπα για την ένταση της αντιπολιτευτικής του τακτικής, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και στα κοινωνικά κινήματα. Ταυτόχρονα θα αποφασιστούν μεγάλες αλλαγές και στο κόμμα για την οργανωτική του επάρκεια, την πολιτική και προγραμματική προετοιμασία του, καθώς και στον επανακαθορισμό της στρατηγικής των συμμαχιών. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα πλέον την ηγετική ομάδα μετά τα λάθη και τις εμπειρίες των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα