Aktiβιστες κανουν λογο για εκατομβη νεκρων στη συρια

13:28 22/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Καταγγελίες για εκατόμβη νεκρών από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, την Τρίτη, έκαναν ακτιβιστές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν στα διεθνή ΜΜΕ, οι νεκροί ενδεχομένως ξεπερνούν τους 100. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς και δεκάδες σε χωριά και...
πόλεις της επαρχίας Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη οργάνωση Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 10 παιδιά και τρεις γυναίκες.

Οι νέες επιθέσεις έγιναν ενώ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού
Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) κάλεσε τη Δαμασκό και τους αντάρτες να συμφωνήσουν άμεσα σε κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά.

Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Βικτόρια Νούλαντ, οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και δεν επιθυμούν την κλιμάκωση της βίας, χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν δεχτεί μία πολιτική λύση.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν δήλωσε πως αναζητά υποψήφιο συντονιστή της ανθρωπιστικής κατάστασης στη χώρα, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει και στην εξεύρεση πολιτικής λύσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα