Η οννεδ προτεινει, ο τομεαρχης παιδειας της νδ;

12:40 22/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Από την ιστορική πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο, παρουσίασε η ΟΝΝΕΔ την πρόταση της για το Σύγχρονο Λύκειο. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ακριβώς ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της πρότασης της γαλάζιας οργάνωσης για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Σε ότι έχει να κάνει με τις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας...
η ΟΝΝΕΔ προτείνει η φοίτηση στο Λύκειο να διαρκεί 2 έτη ενώ ο τρίτος χρόνος μετατρέπεται
σε προπαρασκευαστικό έτος. Πάραλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα μεταξύ ακαδημαϊκής και τεχνικής εκπαίδευσης καθώς όπως αναφέρεται στο κείμενο των προτάσεων οφείλει η Ελλάδα να αναπτύξει εξίσου τον παραγωγικό κλάδο αν θέλει να μπορέσει να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Παράλληλα, υπάρχουν προτάσεις σχετικά με την ενίσχυση του επαγγελαματικού προσανατολισμού των μαθητών, θέσπιση κάρτας υγείας για όλους τους μαθητές που οι γονείς τους δε καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλιση, δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης επάρκειας γνώσης στις ξένες γλώσσες και πληροφορικής που διδάσκονται στη Μέση Εκπαίδευση κ.α.
Τις προτάσεις παρουσίασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλους επαγγελματίες ανέργους. Αυτό που έχει ανάγκη είναι ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο ώστε μέσω της δουλειάς να μπορέσει να παράγει ξανά.
Σ’αυτή τη χώρα λοιπόν, που δεν έμαθε τόσα χρόνια να παράγει, οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν από τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης προκειμένου να μπορέσουν οι Έλληνες του Αύριο να αντιληφθούν από νωρίς πως για να βγει η χώρα ξανά μπροστά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ένα συγκροτημένο πλάνο».
Keywords
Τυχαία Θέματα