Aiσιοδοξος ο γιοχανες χαν για συμφωνια των ευρωπαιων πιστωτων με την ελλαδα...

11:30 3/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Για διαπραγματεύσεις χωρίς σχέδιο επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, σημειώνοντας ...
ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της στασιμότητας και ότι πρέπει να δράσει.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία των Ευρωπαίων πιστωτών με την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο ίδιος ασκεί κριτική στη «χωρίς επαγγελματισμό» στάση της ελληνικής
κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «χωρίς σχέδιο δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις, αυτό δεν είναι επαγγελματικό και το επικρίνω».

Προσθέτει δε, ότι εδώ και μήνες υπάρχει στασιμότητα στο κυβερνητικό έργο στην Ελλάδα και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της στασιμότητας και πρέπει να δράσει.

Σημειώνει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει υπομονή και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και έγκειται τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το οποίο η Ελλάδα δεσμεύτηκε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ελπίζω ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα», επισημαίνει.

Στη συνέντευξη αυτή, αναφέρεται επίσης στην κατάσταση στα Βαλκάνια, στην Ουκρανία, αλλά και στις συζητήσεις για μεταρρυθμίσεις στην Αυστρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα