'' συναδελφοι μου τρωνε απο τα σκουπιδια ''...

07:54 30/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Απίστευτη αποκάλυψη από το γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στην Κρήτη, Κώστα Τζομπανάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου...
της επιχείρησης, με θέμα το ενιαίο μισθολόγιο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιοι από τους εργαζόμενους από πλευράς του εργολάβου έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο να ψάχνουν
ακόμα και στα σκουπίδια για να βρουν κάτι φαγώσιμο, αφού πλέον οι μισθοί δεν τους καλύπτουν.
"Ψάχνουν στη χειροδιαλογή κι αν βρουν κάτι το παίρνουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Οι μισθοί τους έχουν ήδη πέσει. Έτσι όπως πάει και με τους δικούς μας μισθούς, θα τρώμε όλοι μαζί τα σκουπίδια", είπε ο κ. Τζομπανάκης.
Η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο έχει θορυβήσει έντονα τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ακρωτήρι, οι οποίοι θα χάσουν τουλάχιστον 200 ευρώ από τους σημερινούς μισθούς τους.
Μετά την 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν, το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων είναι ανοικτό, ενώ θα προχωρήσουν και σε ένδικα μέσα.
Από πλευράς της, η διοίκηση της επιχείρησης τονίζει ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, παρά το ότι από 1ης Ιανουαρίου, το ενιαίο μισθολόγιο αποτελεί νόμο του κράτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα