'' i have a dream''...

12:45 29/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Με την ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον οι εορτασμοί για την επέτειο των 50 χρόνων ...
από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην οποία είχε προφέρει την ιστορική φράση «Έχω ένα όνειρο» (I have a dream).
Ο Ομπάμα δήλωσε ότι τα λόγια του Κινγκ, ο οποίος «προσέφερε σωτηρία στους καταπιεσμένους και τους καταπιεστές», «είναι αιώνια, διαθέτουν ισχύ
και έναν προφητικό χαρακτήρα που δεν υπάρχει όμοιός του στην εποχή μας».
Η Αμερική τίμησε το «όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Διαβεβαιώνοντας ότι οι «θυσίες» του διάσημου αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων και των συνοδοιπόρων του στην πορεία προς την Ουάσινγκτον με στόχο τη φυλετική ισότητα δεν έγιναν μάταια, ο Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στους αγνώστους που πολέμησαν με επιμονή επί χρόνια για τα πολιτικά δικαιώματα. «Όμως δεν τιμούμε αυτούς τους ήρωες δηλώνοντας ότι το έργο της χώρας μας έχει ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από το μνημείο Λίνκολν ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων μέλη της οικογένειας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Με την ομιλία του Ομπάμα ολοκληρώνονται οι εορτασμοί για την επέτειο από τα πενήντα χρόνια από τον λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που διήρκησαν περισσότερο από μία εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.
Στο πλαίσιο των εορτασμών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια πορεία στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι με αίτημα την ανάληψη δράσης για την προώθηση των δικαιωμάτων ψήφου, την εργασία και της καταπολέμησης της βίας.
Πριν τον Ομπάμα λόγους είχαν απευθύνει οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον, ενώ ήχησαν καμπάνες στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), ακριβώς πενήντα χρόνια αφού ο Κινγκ ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση «αφήστε την ελευθερία να ηχήσει».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα