Τί μου έκανε εντύπωση εχθές...

Στις αρχές του μήνα διάβασα σε ένα περιοδικό οτι από τις αρχές του αιώνα σχεδόν η περιοχή της Συρίας ανήκει στην Γαλλία και Στην Αγγλία . Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο τα...
δικαιώματα των Αγγλων εκχωρήθηκαν στους Αμερικάνους και εμφανίστηκαν και οι Σοβιετικοί που πήραν και αυτοί το μερίδιο τους στην πίτα (το γνωστό χαρτάκι για παράδειγμα).

Εχθές άκουσα υπουργό των Σύριων που ανέφερε τα παραπάνω κράτη με αυτήν την σειρά και το ξαναθυμήθηκα .

Από τα παραπάνω συνδυαστικά έφτασα στα ακόλουθα συμπεράσματα.
Τα προβλήματα που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των νέων ισορροπιών του κόσμου μας και άρα πρέπει να γίνουν νέες μοιρασιές . Οι Γάλλοι πλέων δεν υπάρχουν και πρέπει να σταματήσουν να έχουν προσβάσεις και "αποικίες" . Δεν πέρασε και πολύ καιρός από τα γεγονότα στο Μάλι . Αλλά οι αλλαγές στο status των κρατών δεν γίνονται αναίμακτα και χωρίς απώλειες. Δυστυχώς όμως πάντα του λαού . Δεν είναι τυχαίο οτι ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία έγινε αφού εξουδετερώθηκε η Σοβιετική Ενωση. Τότε όμως οι αμερικάνοι ήταν μόνοι και το 50-50 που είχε συμφωνηθεί το κάνανε κουρελόχαρτο. Τώρα οι Ρώσοι επανήλθαν και τα πράγματα θα είναι όλο και πιο δύσκολα στις μοιρασιές. Οχι οτι δεν θα κάνουν πάλι ότι θέλουν οι Αμερικάνοι όχι όμως στο βαθμό που πέτυχαν ότι χρειάζονταν στα Βαλκάνια. Τα πολύ σοβαρά προβλήματα για τον κόσμο και η εποχή που από περιφερειακές συγκρούσεις θα μπούμε σε παγκόσμιες , θα είναι όταν οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι θα ισχυροποιηθούν τόσο ώστε θα έχουνε πραγματικές και δυναμικές απαιτήσεις στην μοιρασιά του κόσμου σε σφαίρες επιρροής.

Ετσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης δεν φαίνεται καθώς δεν υπάρχει ισχυρό αντίπαλο δέος να αντιταχθεί στους Αμερικάνους . Χαμένοι θα βγουν μόνο οι ίδιοι οι Σύριοι και σε επίπεδο πολιτικό οι Γάλλοι καθώς θα χάσουν άλλη μία αποικία τους. Οι Αγγλοι ούτως ή άλλως έχουν επιλέξει να είναι ουρά των Αμερικάνων από πολύ νωρίς οπότε μια από τα ίδια γι'αυτούς.

Συμπέρασμα μπορούμε να κοιμόμαστε ήρεμοι (από θέμα πολέμου) μέχρι την στιγμή που θα παρουσιαστεί ισχυρή δύναμη στον ορίζοντα να ζητήσει με αξιώσεις κομμάτι . Από θέμα φτώχειας μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον αργό θάνατο με τεχνητές αναπνοές την κατάλληλη στιγμή γιατί είμαστε ούτως ή άλλως αποικία των Αμερικάνων και απλά μας θέλουν να υπάρχουμε για βάσεις , πρώτες ύλες κ.λ.π

Υ.Γ : Και κάτι άσχετο με τα προηγούμενα . Από ότι φαίνεται Ο Κακλαμάνης ετοιμάζεται να κατεβεί στο Δήμο Αθηνών και να είναι στον 2ο γύρο και να έχει την υποστήριξη του σύριζα ώστε να μην γίνει δήμαρχος από την Χρυσή Αυγή. Απλά δεν χρειάζεται να το κάνει τόσο εμφανές όταν είναι σε πάνελ με εκπρόσωπο του σύριζα και να μήν παριστάνει οτι έχει μια δική του γραμμή που δέν είναι τυφλά της Δικομματικής. Ας το κάνει με πιό καλυμμένο τρόπο αφού άλλοστε στην κατάλληλη στιγμή θα δουλέψουν κατάλληλα τα Μ.Μ.Ε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα