'' ας παει στο διαβολο η τροικα ''...

23:00 15/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα και χιλιάδες ακόμα σε άλλες πόλεις της Πορτογαλίας, κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο...

'' Σταματήστε την κοινωνική τρομοκρατία '', '' Αυτοί που κλέβουν την Πορτογαλία πρέπει να δικαστούν'', '' Σε λίγο το κράτος θα κλέβει τους νεκρούς'', ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν αφίσες και πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στη Λισαβόνα.
'' Ας πάει στο διάβολο η Τρόικα
'', ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών που με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 78 δις ευρώ που δόθηκε το 2011 στη χώρα από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Οι διαδηλώσεις που εκτός από τη Λισαβόνα πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες 30 πόλεις της Πορτογαλίας, έγιναν έπειτα από έκκληση στο Facebook πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, ποιητών και μουσικών και δεν είχαν πολιτικό χαρακτήρα, αλλά και κάποιες από αυτές είχαν την υποστήριξη κάποιων κομμάτων της άκρας αριστεράς και του βασκικού πορτογαλικού συνδικάτου CGTP.
Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει αυξηθεί μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης να προχωρήσει φέτος σε νέες αυξήσεις φόρων και να μειώσει του χρόνου κατά 11% με 18% τους μισθούς, ένα μέτρο, που σύμφωνα με τους ειδικούς, ισοδυναμεί με την απώλεια ενός μισθού.
Keywords
Τυχαία Θέματα