Το αποπροσανατολιστικο «σιριαλ» των τηλεοπτικων αδειων

Το σίριαλ μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, όπως εξελίσσεται, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας και εντάσσεται σε μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, με στόχο να εμφανιστεί ότι τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα.

Το αντικείμενο όλης αυτής της διαδικασίας είναι το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ. Μοίρασμα που πραγματοποιείται στη βάση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των ΜΜΕ,
με δεδομένο τον έλεγχο της ενημέρωσης από το κεφάλαιο. Ελεγχος που βεβαίως αξιοποιείται στην κατεύθυνση της χειραγώγησης εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, της υποταγής τους στην αστική ιδεολογία και πολιτική, της αποδοχής της εκμετάλλευσης, της «νόμιμης» κλοπής της εργασίας και της παραγωγής του πλούτου από μια χούφτα επιχειρηματίες, της υπεράσπισης του αέναου αυτού του συστήματος, το οποίο μπορεί - δήθεν - να βελτιωθεί αλλά είναι καταστροφικό - λένε - να ανατραπεί. Γι' αυτό, άλλωστε, αυτά τα ΜΜΕ αποτελούσαν και αποτελούν το «δεξί χέρι» του κράτους και των κυβερνήσεων στην «εκλαΐκευση» της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου. Βεβαίως, εκτός από τις γενικές επιδιώξεις όλης της αστικής τάξης, υπάρχουν και τα ιδιαίτερα συμφέροντα των διαφορετικών επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται σφοδρά μεταξύ τους. Από τον έλεγχο των ΜΜΕ έχουν όφελος άμεσο σε σχέση με την άσκηση πολιτικής επιρροής, σε σχέση με την προώθηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων και σχεδίων. Πάνω σε αυτήν τη βάση εκδηλώνονται οι κόντρες σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα