Θεσσαλονικη: ανησυχητικη ανοδο του αντισημιτισμου και του ρατσισμου στην ευρωπη διαπιστωνει ο προεδρος του ευρωπαϊκου εβραϊκου συνεδριου


Ανησυχητική άνοδο του αντισημιτισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη διαπιστώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (European Jewish Congress) Μοσέ Καντόρ, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, και θεωρεί πως στην Ελλάδα, τα φαινόμενα αυτά "έχουν βρει ένα ισχυρό πολιτικό σπίτι" στη Χρυσή Αυγή.
“Σχεδόν
παντού στην Ευρώπη, ο αντισημιτισμός είναι σε ανοδική τροχιά. Αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για μένα και για την εβραϊκή κοινότητα. Σε ορισμένα μέρη, όπως το Μάλμο της Σουηδίας, η εβραϊκή κοινότητα αισθάνεται πως οι Αρχές την έχουν εγκαταλείψει ή δεν κάνουν αρκετά. Αυτού του είδους τα φαινόμενα θα πρέπει να καταπολεμηθούν, με περισσότερη εκπαίδευση, αυστηρότερη νομοθεσία και επιβολή των κανόνων δικαίου” δηλώνει ο κ. Καντόρ, ο οποίος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress), αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που διοργανώνονται στην πόλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα