Ταγματα εφοδου της χρυσης αυγης τραμπουκιζουν προσφυγες και μεταναστες στον ασπροπυργο με την ανοχη της ελ.ας

Οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Το Έθνος της Κυριακής φιλοξενεί συνεντεύξεις των θυμάτων, ενός εργοδότη τους και του δικηγόρου τους Δημήτρη Ζώτου, ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθεια επανενεργοποίησης των ταγμάτων εφόδου.

«Κοιμόμασταν και γύρω στις 11 το βράδυ ξυπνήσαμε από γαβγίσματα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά κάποιοι μας χτύπησαν την πόρτα και άρχισαν να πετούν πέτρες στο σπίτι μας. Πλησίασα και ρώτησα ποιος είναι. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Εκείνη τη στιγμή μια πέτρα διαπέρασε την πόρτα
και σφηνώθηκε στο ξύλο. Στη συνέχεια δεκαπέντε άτομα αφού έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα, μπήκαν μέσα και άρχισαν να μας χτυπούν με ό,τι έβρισκαν. Μας χτυπούσαν με ξύλα, με πέτρες με σίδερα, ακόμα και με μια μπουκάλα υγραερίου. Ο ένας μάλιστα φώναζε “ρίξε του με το πιστόλι”. Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν. Έφυγαν μόνο όταν όλοι πέσαμε αιμόφυρτοι στο πάτωμα», λέει στο Έθνος ο Ζία Ουλ Χλακ, ένα από τα θύματα της επίθεσης, που ζει νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και 22 χρόνια και είναι πατέρας πέντε παιδιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα