Σοκαριστικά βίντεο από την έκρηξη στον ιερό ναό της αιγύπτου

22:51 9/4/2017 - Πηγή: Fimotro

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε την χώρα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σήμερα εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που παρουσιάζει τη στιγμή που σημειώνονται οι ισχυρές εκρήξεις στις χριστιανικές εκκλησίες τις Αιγύπτου . Το συμβάν κατέγραψαν

ερασιτεχνικά βίντεο, αποτυπώνοντας στο μέγιστο βαθμό την μαζική «σφαγή» στην οποία προχώρησαν οι τζιχαντιστές την Κυριακή των Βαΐων.

Το συγκεκριμένο βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά στην είσοδο του κοπτικού ναού στην Αλεξάνδρεια.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν στους 45 τους ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.

Σημειώνεται πως την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις έχει αναλάβει ήδη το ISIS.

Η εφημερίδα Αλ Αχράμ μιλάει για 47 πλέον νεκρούς και συγκεκριμένα για 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια, επικαλούμενη πηγές από το Υπουργείο Υγείας.

Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ενώ η χορωδία του ναού ψάλλει, ξαφνικά χάνεται η εικόνα και ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της βόμβας που εκρήγνυται. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από τις αρχές, το υλικό μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα