Τα θαλασσοδανεια βουλιαξαν τον δολ

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μπήκε στο δύσβατο μονοπάτι που συνήθως δεν οδηγεί πουθενά και από το οποίο πέρασαν κι άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως η «Ελευθεροτυπία», ο «Επενδυτής», η «Απογευματινή», το «Κέρδος», το Alter και άλλα που έβαλαν οριστικά λουκέτο.

Ο ΔΟΛ, είτε βάλει οριστικό λουκέτο είτε όχι, θα αφήσει απλήρωτα δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Ακόμη κι αν βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η λειτουργία
της ιστορικής επιχείρησης (να μπουν νέα κεφάλαια, να ενταχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο), αυτό δεν μπορεί να γίνει με το βάρος και το κόστος των παλιών δανείων.

Τα ύψος των παλιών δανείων έφθασε τα 174 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, ενώ το καθαρό τραπεζικό χρέος (δηλαδή δάνεια μείον διαθέσιμα) είναι λίγο μικρότερο, στα 171,5 εκατ. ευρώ. Οπως μάλιστα προέκυψε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο ΔΟΛ έχει ακάλυπτες δανειακές υποχρεώσεις 73,7 εκατ. ευρώ (δεν καλύπτονται από εγγυήσεις).
Keywords
Τυχαία Θέματα