Στουρναρας: στο eurogroup της 5ης μαϊου θα τεθει το θεμα του χρεουσ-λιγο πριν τις ευρωεκλογες για να εκβιασουν καταστασεις

Από τα πλέον επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει θέμα μείωσης του χρέους. Στο επόμενο Eurogroup, αυτό της 5ης Μαΐου, θα ρίξει Ελλάδα στο τραπέζι τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
«Η ανακοίνωση της Eurostat
ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Στο επόμενο Eurogroup της 5ης Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει το θέμα αυτό ούτως ώστε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση» τόνισε ο κ. Στουρνάρας από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Ελλάδα εξαλείφει το τρίγωνο των ελλειμμάτων- δημοσιονομικό έλλειμμα, παραγωγικό έλλειμμα, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας- και στηρίζει το τρίγωνο της γνώσης (εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία)».
Keywords
Τυχαία Θέματα