«στενοτερες σχεσεις» με τα σχολεια αναπτυσσει η αστυνομια-ολα υπο ελεγχο

Αναστάτωση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η τακτική των επισκέψεων κλιμακίων αστυνομικών σε σχολικές μονάδες, που εφαρμόζουν ορισμένα αστυνομικά τμήματα κατ' εντολήν της ΓΑΔΑ.

Καταγγελίες υπάρχουν από σχολεία της Αγίας Παρασκευής, του Ψυχικού, της Καλλιθέας, του κέντρου της Αθήνας και του Κερατσινίου.

Ειδικά στην περίπτωση του Κερατσινίου, μαθητές κλήθηκαν στο αστυνομικό
τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για την κατάληψη του σχολείου τους.

Συγκεκριμένα, με εντολή της ΓΑΔΑ, κλιμάκια αστυνομικών επισκέπτονται τα σχολεία, με το αιτιολογικό ότι καταγράφουν τα αιτήματα και τα προβλήματα που υπάρχουν. Μεταξύ των εντολών που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι, δε, η «μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων με τους διευθυντές των σχολείων».
Ειδικότερα, οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να προχωρήσουν σε:

«Πλήρη καταγραφή των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή (αρμοδιότητας Διευθύνσεων Αστυνομίας ΓΑΔΑ), υποβάλλοντας το υπόδειγμα της καταγραφής σε μορφή excel στις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας»
«Μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων με τους κ. Διευθυντές των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό την καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τη συλλογή τυχόν αιτημάτων που θα υποβληθούν από αυτούς και αφορούν το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Αστυνομίας ειδικότερα»
«Σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών για τα ανωτέρω και την υποβολή των απόψεων τους υπ’ αυτών προς τις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας».
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταγγελίες συλλόγων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αστυνομικοί έχουν ήδη επισκεφθεί σχολεία στην Αγία Παρασκευή, το Ψυχικό και την Καλλιθέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα