Σε αυτους εδινε μιζες ο π. ευσταθιου - διαβαστε την απολογια του

Μίζες στον προφυλακισμένο πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα αλλά και σε μια σειρά από αξιωματικούς του στρατού, ομολόγησε πως έδινε ο Παναγιώτης Ευσταθίου, αντιπρόσωπος γερμανικών εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων.

Ο 83χρονος παραδέχθηκε ότι έδωσε προμήθειες για τρία εξοπλιστικά προγράμματα: τις συμβάσεις αγοράς νέων υποβρυχίων τύπου 214 από κοινού με το συμβόλαιο αναβάθμισης παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 214 και το πρόγραμμα των αντιαεροπορικών τύπου Asrad.

«O κ. A. Κάντας, μόλις πληροφορήθηκε ως Αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ,
περί της διαμορφώσεως των νέων υποβρυχίων, μου τηλεφώνησε και ζήτησε επίμονα να τον επισκεφθώ στο γραφείο του. Την επομένη πήγα στο γραφείο του και μου είπε «Στα καινούργια υποβρύχια, όπως πιστεύω ότι θα έμαθες, πρόκειται να τοποθετηθεί το COMBAT SYSTEM της STN ATLAS. Εγώ τι έχω»; Τότε του απήντησα «Για όνομα του Θεού. Η STN ATLAS σ’ αυτή την υπόθεση είναι υποκατασκευαστής του υποκατασκευστή στη Γερμανία. Γιατί να πληρωθείς; Τότε ο Κάντας, απειλώντας να βλάψει εμένα και την ανάληψη του έργου από την εταιρεία STN ATLAS που εκπροσωπούσα, μου είπε: «Εφόσον διαφωνείς, εμείς- υπονοώντας ότι ο ίδιος επηρέαζε την ιεραρχία- μπορούμε να διαλέξουμε άλλα οπλικά συστήματα, αμερικάνικα ή γαλλικά». Αυτός είναι ένας από τους διαλόγους του Παναγιώτη Ευσταθίου με τον Αντώνη Κάντα, όπως ο ίδιος τον μετέφερε στον ανακριτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα