ΌΡΓΙΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ.


Το 2% του πληθυσμού της Ζακύνθου εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό, βεβαίωσε ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης. Μήπως όμως αυτή είναι η μίση αλήθεια; 
“Σύμφωνα με τον Νόμο : «Τυφλός κατά την έννοια του παρόντος νόμου νοείται παν πρόσωπον το οποίον στερείται παντελώς της αντιλήψεως του φωτός ή του οποίου η οπτική οξύτης είναι μικροτέρα του ενός εικοστού της φυσιολογικής τοιαύτης».
Επειδή όμως ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με προβλήματα όρασης (όχι εντελώς τυφλά αλλά με μερική όραση) δεν καλύπτονται από τον παραπάνω νόμο, ο Ν 2430/ 1996 προβλέπει τη διαβάθμιση της όρασης και με προεδρικά διατάγματα έγινει πραγματικότητα πλέον η διαβάθμιση τυφλών και στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Από το 1996 και τον τότε νόμο περί τυφλότητας φτάσαμε το 1999 και τα ΠΔ στο 2% του συνολικού πληθυσμού να δηλώνεται με προβλήματα τυφλότητας.
Διότι στην Ελλάδα το 1999 υπήρχαν σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τυφλά 21.199 άτομα εκ των οποίων περίπου 500 είναι έως την ηλικία των 18 χρόνων.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Πρέζα TV