Οι μεγαλοεργολαβοι στα σχολεια- οι ιδιωτες θα εχουν την ευθυνη λειτουργιας, συντηρησης και εκμεταλλευσης των εγκαταστασεων για 25 χρονια

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ξανά στο προσκήνιο τα έργα κατασκευής σχολικών μονάδων με τη μέθοδο Σύμπραξης του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς καλύφθηκε η χρηματοδοτική «τρύπα» των τραπεζών από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JESSICA και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για 38 κτηριακά συγκροτήματα στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους άνω των 230 εκατ. ευρώ, που η κατασκευή τους κόλλησε εδώ
και τρία χρόνια λόγω αδυναμίας να εξασφαλιστεί στο χρηματοδοτικό σχήμα των ΣΔΙΤ, μαζί με ιδιωτικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, συμμετοχή και τραπεζικού δανεισμού.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο λοιπόν, την ίδια περίοδο που σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας μπαίνει «λουκέτο» σε 118 σχολεία, κυρίως ελλείψει μαθητών, για λόγους περικοπής λειτουργικών δαπανών, υπογράφονται οι συμβάσεις ΣΔΙΤ και αρχίζει η κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων. Προγραμματίζεται να είναι έτοιμες «με το κλειδί στο χέρι» από το 2016.
Keywords
Τυχαία Θέματα