Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΖΑΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΙΑ

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε σήμερα όλους τους υποψήφιους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν και οι οποίοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 18ης Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν καταγγελία και να αποφύγουν την βία.
Ο κ. Καρζάι "καλεί τους υποψήφιους που δεν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τους υποστηρικτές τους να αποφύγουν τις βιαιότητες και τις παρατυπίες και να υποβάλλουν καταγγελία στις δικαστικές αρχές προκειμένου οι αιτήσεις τους να εξεταστούν από τα δικαστήρια", αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από τις υπηρεσίες του προέδρου.
Στο μεταξύ,
η αφγανική δικαιοσύνη κλήτευσε τέσσερις αξιωματούχους των εκλογικών επιτροπών οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε απάτες κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών.
"Προχωρήσαμε στην κλήτευση τεσσάρων ατόμων.
Κατηγορούνται ότι παραβίασαν το σύνταγμα και καταχράστηκαν την εξουσία" δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ραχματουλάχ Ναζάρι.
Μ.Α.

ΠΡΕΖΑ TV
25
Keywords
Τυχαία Θέματα