Κομισιον: με το σταγονομετρο οι μετεγκαταστασεις προσφυγων απο ελλαδα-ιταλια

Αύξηση στον αριθμό των μετεγκαταστάσεων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία καταγράφει η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκδόθηκε την Τετάρτη -γεγονός το οποίο η Κομισιόν αναγνωρίζει μεν ως θετική εξέλιξη, υπογραμμίζει όμως πως υπολείπεται κατά πολύ του στόχου και καλεί τα κράτη-μέλη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο αναφοράς, δηλαδή μεταξύ 14 Ιουνίου και 11 Ιουλίου, ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων αυξήθηκε
κατά 776 άτομα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ατόμων που μετεγκαταστάθηκαν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ στους 3.056 (2.213 από την Ελλάδα και 843 από την Ιταλία), με την Κροατία να συμμετέχει στο πρόγραμμα για πρώτη φορά.

«Αν και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη και δείχνει ότι τα κράτη-μέλη εντείνουν τις προσπάθειές τους, εξακολουθεί να υπολείπεται κατά πολύ του προτεινόμενου στόχου της Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση 6.000 ατόμων κάθε μήνα. Τα κράτη-μέλη δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα