Κερδίζουν εδάφη οι αντάρτες στη Λιβύη

Ενώ συνεχίζονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Δύσης στη Λιβύη υπό πλήρη ΝΑΤΟϊκό έλεγχο, εκπρόσωποι των ανταρτών ανακοίνωσαν ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέλαβαν την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σύρτη.

Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι και σημαντική στρατιωτική βάση, επάνω από την οποία πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός
που σημαίνει πιθανώς ότι προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί. Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη με την είδηση της πτώσης της Σύρτης, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν προς τα δυτικά.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο «πόλεμος» προπαγάνδας, με την κρατική τηλεόραση να μεταδίδει το βράδυ της Κυριακής εικόνες - τις οποίες παρουσίασε ως ζωντανή κάλυψη - περιοδείας του Καντάφι με το όχημά του στους δρόμους της Τρίπολης, υπό τις επευφημίες πλήθους υποστηρικτών του.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα