Η πωληση του οπαπ, οι financial times και μια εισαγγελικη ερευνα στο αρχειο

Το θέμα μας, βέβαια, είναι η πώληση του ΟΠΑΠ και η εισαγγελική έρευνα για τους όρους της, θέμα που ανέδειξαν οι Financial Times με δημοσίευμά τους στις 4 Φεβρουαρίου.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως λέμε να το ξεκινήσουμε από τη μη σοβαρή πλευρά του. Προφανώς όταν μιλάει κανείς για τον ΟΠΑΠ, δύο ονόματα του έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό, ο Σωκράτης Κόκκαλης
και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και οι δύο κατέχουν ή κατείχαν ομάδες. Και οι δύο κάνουν μπίζνες με το δημόσιο. Και για τους δύο υπάρχουν σκιές.
Για αρχή, λοιπόν, να διαχωρίσουμε τα οπαδικά. Όχι μόνο γιατί επί της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική του κειμένου που θα διαβάσετε, αλλά και επειδή το να επιστρατεύεται το επιχείρημα ότι ο (κόκκινος) Σωκράτης Κόκκαλης είχε βουτηγμένα και τα δύο χέρια στο κρατικό κορβανά του ΟΠΑΠ ως υπερασπιστική γραμμή για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, απλώς αποκαλύπτει ότι αυτός που το λέει μάλλον πιστεύει ότι οι μίζες είναι σαν τα γκολ και πρέπει να χαίρεται που η ομάδα του πέτυχε μεγαλύτερο σκορ! Προφανώς δεν συμφωνούμε. Και μόνο έναν τρόπο έχουμε για να απαντήσουμε: όσον αφορά τον Σ. Κόκκαλη, έχουμε δημοσιεύσει ήδη το ρεπορτάζ.
Keywords
Τυχαία Θέματα