Η γερμανικη κατασκοπεια απλωνει και με το νομο τα διχτυα της στην ευρωπη - διαδωστε το -

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στην Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (BND) να διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας εναντίον κρατών-μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε την Παρασκευή συμπεριλαμβάνει ένα φάσμα μέτρων με σκοπό να βελτιωθεί ο έλεγχος της δράσης της BND, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο πληροφορικός Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

Ωστόσο, οι επικριτές
των διατάξεων του νομοσχεδίου καταγγέλλουν ότι αντί να περισταλούν οι αμφισβητούμενες δραστηριότητες της BND, στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν νομική κάλυψη.

Σώμα ανεξάρτητων δικαστικών θα ενημερώνεται όταν η BND θα προχωρά σε επιχειρήσεις κατασκοπείας σε βάρος συμμάχων της Γερμανίας. Οι δικαστικοί αυτοί θα έχουν επίσης δικαίωμα να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Η Μπούντεσταγκ με βάση το νομοσχέδιο θα αποκτήσει επίσης ευρύτερο εποπτικό ρόλο στη BND, ενώ οι επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα υποχρεούνται να εμφανίζονται μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον στην ομοσπονδιακή Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα