Η χρυσοφορος νεα αγορα προσωπικων δεδομενων

Υπέρμαχοι της ιδιωτικότητας ίσως αναθάρρησαν όταν διάβασαν, μέσα στις γιορτές, ευρήματα έρευνας για τη δημοτικότητα του Facebook μεταξύ των εφήβων, βάσει των οποίων το εγκαταλείπουν κατά συρροήν.

Όπως αναφέρει το άρθρο του Γιαννη Παλαιολογου στη Καθημερινή ,σύμφωνα με μελέτη του Global Social Media Impact σε οκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ μεγαλύτερης
ηλικίας χρήστες συνεχίζουν να προσελκύονται μαζικά από το Facebook, έφηβοι μεταξύ 16-18 ετών αποχωρούν, στον βαθμό που ο Ντάνιελ Μίλερ του UCL, επικεφαλής ανθρωπολόγος της ομάδας έρευνας, χαρακτήρισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «νεκρό» γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Ωστόσο, για όσους διάβασαν λίγο παρακάτω, κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο περί καλής είδησης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη διαδικτυακή εποχή. Η έρευνα ανέδειξε ως βασικό λόγο της εξόδου των δεκαεξάχρονων από το Facebook τον φόβο ενός friend request από τους γονείς τους – προϊόν της παραδοσιακής αγωνίας των εφήβων να ανεξαρτητοποιηθούν και να φανούν ενήλικοι πριν την ώρα τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα