Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 250.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ANAΔPOMIKH ισχύ αναμένεται να έχουν οι αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι οποίες θα θίξουν περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με το ποιοι θα θιγούν από τις αλλαγές, καθώς η δραστική μείωση των εργαζομένων στα ΒΑΕ θα οδηγήσει και σε μείωση του εργατικού κόστους για τις επιχειρήσεις.

Στο Yπουργείο Εργασίας
θεωρούν ότι εάν δεν υπάρξει αναδρομική εφαρμογή των αλλαγών, τότε οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι, που θα έχουν εξαιρεθεί από τη λίστα, θα αντικαταστήσουν τους παλαιούς με αποτέλεσμα η πλειοψηφία αυτών να βρεθεί στην ανεργία χωρίς να μπορεί να καλύψει τα απαιτούμενα έτη για συνταξιοδότηση.

Eως το τέλος Μαΐου η ενδεκαμελής επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει και να παραδώσει με συνοπτικές διαδικασίες το πόρισμά της για την αναμόρφωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Η μεγάλη ανατροπή στα ΒΑΕ, που προβλέπεται στο μνημόνιο, αναμένεται να οδηγήσει στην έξοδο από αυτά περισσότερους από 250.000 εργαζομένους, καθώς στόχος είναι να παραμείνει στη λίστα μόλις το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας, από τους 700.000 εργαζομένους που απασχολούνται υπό καθεστώς ΒΑΕ αυτή τη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα