Σάτο: Ήρθα για τα τρόπαια

10:00 30/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Ρομέιν Σάτο αποκάλυψε πως ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει...
την κορυφή της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο 30άχρονος κεντροαφρικανός δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» πως ήθελε να αγωνιστεί στους «πράσινους» ακόμα και όταν άνηκε στην Σιένα:

«Όταν ήμουν κομμάτι της Σιένα, θυμάμαι πόσο μας είχε στεναχωρήσει ο αποκλεισμός από το φάινολ φορ του Βερολίνου. Τώρα όμως ανήκω στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και ανυπομονώ να έλθουν
οι αγώνες στη Βαρκελώνη. Εύχομαι λοιπόν να συμβεί το ίδιο, όπως το 2009, μόνο που αυτή τη φορά θα είμαι στην πλευρά των νικητών».

Ξεκαθάρισε, στην συνέχεια, πως η Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικός στόχος για τον ίδιο:
«Ναι, αυτός ήταν ο λόγος (που ήρθα στον Παναθηναϊκό)! Είναι πολύ σοβαρός λόγος να θέλεις να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Είμαι χαρούμενος που ο κόουτς και η διοίκηση του συλλόγου με έκαναν κομμάτι του Παναθηναϊκού. Αν πάρουμε το τρόπαιο στην Βαρκελώνη, ένα μεγάλο όνειρο μου θα γίνει πραγματικότητα».

Πρόσθεσε πως είναι περισσότερο ώριμος σχετικά με την προηγούμενη του παρουσία σε φάινολ φορ, το 2008:

«Είναι λογικό να αισθάνομαι πιο ώριμος και καλύτερος παίκτης έπειτα από τρία χρόνια. Έχω περισσότερες εμπειρίες, έχω παίξει σε σπουδαίους αγώνες και απολαμβάνω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα και με έναν μεγάλο προπονητή».

Αναφορικά με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και την επιστροφή της ομάδας του στην Βαρκελώνη δήλωσε:

«Δεν θα έλεγα ότι μας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά η επικείμενη επιστροφή στη Βαρκελώνη. Η πρόκριση όμως μας βοήθησε ψυχολογικά, γιατί κανείς δεν πίστευε ότι θα αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα. Ουδείς εκτός από εμάς τους ίδιους και τους προπονητές».

Δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Ο κόουτς έχει κατακτήσει επτά φορές τον τίτλο. Επτά φορές! Το λες και δεν μπορείς να το πιστέψεις! Είναι μοναδικός και ειλικρινά είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι μαζί του. Αυτή την στιγμή δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, αλλά ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ιδιοφυΐα στον τομέα του. Εγώ ακόμη βρίσκομαι στην αρχή. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι θέλημα Θεού να κατακτήσουμε μαζί το τρόπαιο».
Ο Σάτο πρόσθεσε πως ο Διαμαντίδης είναι ο εξυπνότερος παίκτης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί:
«Έχει ένα χάρισμα που δεν έχω ξαναδεί στην καριέρα μου. Αποτελεί φαινόμενο και είναι τιμή μου που αγωνίζομαι μαζί του».

Σχολίασε επίσης την φιλική του σχέση με τον Νίκο Ζήση:

«Ο Ζήσης είναι πολύ καλός παίκτης και φοβερό παιδί. Έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες και ξέρει πως είναι ο ανταγωνισμός σε κορυφαίο επίπεδο. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτόν, είναι καλός φίλος».
Σχετικά με τον ημιτελικό εναντίον της πρώην του ομάδας είπε:

«Είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθώ με Στόουνμπρουκ, τον Ζήση, τον κόουτς Πιανιτζάνι, τον βοηθό του Λούκα Μπάνκι, με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις. Στο επαγγελματικό μπάσκετ όμως και ειδικά σε ένα φάινολ φορ δεν χωρούν συναισθηματισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα