Έξι τραυματιες απο φωτια στα ελληνικα πετρελαια του λατση (διυλιστηρια ασπροπυργου) -καταγγελιες των εργαζομενων για τα μετρα ασφαλειας

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, στην πλειονότητά τους σοβαρά με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί.Ειδικότερα, τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στο
Θριάσιο:
Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και ευρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%.
Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνομένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

...
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν
1. Δε χτύπησε ο συναγερμός
2. Δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής, κόσμος αναγκάστηκε να σπάσει πόρτες και κλειδαριές για να μπορέσει να διαφύγει
3. Επειδή ήθελαν να τελειώσουν πολύ γρήγορα το έργο, σχεδόν στο μισό χρόνο από ότι θα έπρεπε, έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι που δεν είναι ειδικευμένοι
4. Οι εργαζόμενοι δούλευαν 12ωρα και 16ωρα μέσα σε άθλιες συνθήκες

Ο πρόεδρος του Συνδκάτου μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης κατήγγειλε ότι δεν χτύπησε ποτέ ο συναγερμός, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και εγκλωβισμένοι, λέγοντας πως η εικόνα που υπάρχει δεν τους επιτρέπει το να αποκλείσουν το ενδεχόμενο. "Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη δεξαμενή. Κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει".
Όπως είπε δε, κόσμος έσπαγε πόρτες για να βγει και να γλιτώσει! "Μιλάμε για 3.000 άτομα που δουλεύει ο ένας πάνω στον άλλον", είπε.

Μιλώντας στο NewsIt είπε ότι η έκρηξη έγινε στις 08:20 το πρωί στη μονάδα 303. "Απ' ό,τι μας λένε οι συνάδελφοι έγινε διαρροή υδρογόνου που σημαίνει ότι δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης ώστε να είναι κενές υγραερίων οι δεξαμενές και οι σωληνώσεις για να μπορούν να γίνουν εργασίες", είπε ο κ. Πουλικόγιαννης.
....

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.
Keywords
Αναζητήσεις
λάτση
Τυχαία Θέματα