Ενταση στη χαλανδρι για την κατεδαφιση καταυλισμου ρομα-τους ξεσπιτωνουν χωρις να υπαρχει μεριμνα για το που θα πανε ωστε να ζσουν ανθρωπινα

Διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, όπου εντός της ημέρας έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 οικίσκων του καταυλισμού των Ρομά.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του καταυλισμού, που καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα κλείνουν τη λεωφορειολωρίδα ή και όλες τις λωρίδες καθόδου της Μεσογείων.

Σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά- θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός,
προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα.

Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη», στο Όρος Πατέρα, στα Μέγαρα. Να σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί κατά της μετεγκατάστασης του καταυλισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα