Έκρηξη στα εξάρχεια με μικρές υλικές ζημιές - ηθελαν να στειλουν μηνυμα στην τσατανη;

Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για μικρής ισχύος έκρηξη, από την οποία δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και του zougla.gr και προειδοποίησε ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα
στην οδό Ιπποκράτους 112.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για φάρσα» και να «ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκενωθεί ο χώρος άμεσα».

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της περιοχής και ο μηχανισμός εξερράγη στην ώρα που ανέφερε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο σημείο, και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Κλειστή παρέμενε ως αργά το βράδυ η οδός Ιπποκράτους, όπου γινόταν έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. για να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού.

Συνάδελφοί τους αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που μπορεί να είδαν τα άτομα που τον τοποθέτησαν.

Παράλληλα αναμένουν την προκήρυξη με την οποία θα εξακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιον λόγο έβαλαν στο «στόχαστρό» τους το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα